DANIŞMA HATTI 0850 888 00 70
  Cihangir Hastanesi > Bloglar > Çocuklara Vitamin Takviyesi Gerekli Mi?

Çocuklara Vitamin Takviyesi Gerekli Mi?

Çocuklarda sağlık sorunları ile başa çıkabilmek için günlük olarak yeterli oranda vitamin almaları önemlidir. Dengeli beslenerek yeterli vitamin alınabilir ancak bazen seçici ve iştahsız olan çocuklarımızın vitamin takviyesi alması gerekebilir.
2020-08-24
0

Çocukların Günlük Besin İhtiyacı Nedir?

 

 

2-8 yaş arası küçük çocukların her gün ortalama 1000-1400 kalori alması gerekir. 9-13 yaş arasındaki çocukların ise, günlük aktivitelerine bağlı olarak 1400-2600 kaloriye ihtiyacı vardır. Yeterince kalori almanın yanı sıra çocuğun vitamin ve mineralleri de günlük alması gerekir.

 

 

 

 

Kalsiyum: 700 - 1000 mg

 

 

 

 

Demir: 7 - 10 mg

 

 

 

 

A Vitamini: 300 - 400 mcg

 

 

 

 

B12 Vitamini: 0,9 - 1,2 mcg

 

 

 

 

C Vitamini: 15 - 25 mg

 

 

 

 

D Vitamini: 15 mcg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemikleri oluşturmaya ve beyin gelişimini ilerletmeye yardımcı olan besinler çocuk yaşlarda oldukça önemlidir. Çocukların ihtiyaç duydukları besinleri almak için farklı türde yiyecekleri yemeleri gerekmektedir. Özellikle bitki çeşitleri ile beslenen ve hayvansal ürün tüketimi az olan çocukalrın kalsiyum, demir, çinko, B12 ve D vitamin desteği almaları gerekebilir.

 

 

 

 

Ek besin takviyeleri ve vitaminleri çocuğumuz için kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Çocuklar için özel hazırlanmış besin takviyelerini seçmeye dikkat edin. Vitamin ve ya mineral takviyeleri fazla miktarda alıldığında çocuklar için toksik olabilmektedir.

 

 

Yorumlar(3)
2020-04-26
Sınav Kaygısı Nasıl Aşılmalı?
Bir sürecin sonuna yeni bir başlangıcın eşiğine geldik. Sınavların kişinin kendini denemesi icin bir fırsat olduğunu ve hiçbir şeyin sonu olmadığını unutmayalım. Hayatta başka seçeneklerimiz de olduğunu kendimize hatırlatalım.
2020-04-26
Çağın Hastalığı Bel ve Boyun Fıtığı
Boyun ağrısı toplumda sık görülen bir şikayettir ancak her boyun ağrısını boyun fıtığı olarak değerlendirmek yanlış olacaktır. Boyun fıtığı omurgada meydana gelen dejeneratif değişiklikler nedeni disk parçasının omurilik kanalına doğru uzanıp sinir köküne (lerine) baskı yapmasıdır.
2020-04-26
Diyabet ve Göz Sağlığı
Diyabet, insulin eksikliğine veya etkinliğinin azalmasına bağlı kan şekerinin yükselmesiyle (hiperglisemi) oluşan bir hastalıktır. Şeker hastalığı, göz başta olmak üzere vücutta bazı hayati organlarda kalıcı hasarlara sebep olabilmektedir.
2020-08-24
Doğurganlığımı Arttırmak İçin Ne Yapabilirim?
Doğurganlığı arttırmak için atılması gereken bazı önemli adımlar vardır. İşte sağlıklı bir kadının hamile kalma şansını yükseltecek öneriler: