bilgi@cihangirhastanesi.com.tr

Cerrahi / Dahili Yoğun Bakım Bilgilendirme : 11:20 - 12:00 * 18:00 - 19:00
Yeni Doğan Yoğun Bakım Bilgilendirme : 10:30
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ziyaret : 10:30 - 11:00 * 16:00 - 17:00

Hastalarımızın hastanemizde kaldıkları süre içerisinde yakınlarından destek alması ve sevdikleri ile görüşmesi, hasta bakım ve iyileşme sürecinde olumlu etki yapmaktadır. Hastalarımızın ve siz akınlarının sağlığı için önemli olduğundan aşağıda belirtilen konularaözen göstermenizi rica ederiz.

- Ziyaretiniz sırasında hasta odasında asılı uyarı gördüğünüzde hemşire ile görüşmden hasta odasına girmeyiniz.

- Hatalarımızın sağlığı için aynı anda iki kişiden fazla ziyaretçi bulunmamasını ve ziyaret süresinin 10 dakika ile sınırlandırılmasını öneriyoruz

- Lütfen 7 yaşın altındaki çocukları ziyaretçi olarak getirmeyiniz.

- Ziyaretiniz sırasında hasta ve yakınlarının mahremiyetine özen gösteriniz.

- ziyaret öncesi ve sonrası ellerinizi yıkayınız.

- Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmemesini rica ediyoruz. Lütfen hastalarımızın sağlığını korumak için dışarıdan yiyecek ve içecek talep etmeyiniz.

- Hastanemizde sağlık bakımı sadece sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. Lütfen hastaya herhangi bir müdahale yapmayınız.

- Hastalarımızın yanında kendisine zararı olabilecek duygusal durumunuzu yansıtacak ağlama, bağırma gibi davranışlarda blunmamaya özan gösteriniz.

- Vizite  ve tıbbi bakım sırasında "hasta mahremiyeti" nden dolayı, hastanın yanında bulunmamanızı rica ediyoruz.

- İzolasyona alınan hastalarda, ziyaretiniz sırasında sağlık personellerimizin önerilerine uyunuz.

- Hekimimiz tarafından ziyaret ve / veya refakatçi uygulaması yasaklanmışsa, lütfen buna uymaya özen gösteriniz.

- Yoğun Bakım ziyaret saatleri 11:00-12:00 ile 18:00-19:00 saatleri arasındadır. Fakat hasta ziyaretine ilişkin karar hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır. Ziyaret sıklığı Yoğun bakım sağlık profesyoneli tarafından planlanır.

- Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenmektedir.

- Refakatçi sayısı bir kişi ile sınırlıdır. Saat 22.00’dan sonra odada hastalarımıza sadece 1 refakatçi eşlik edebilir.

- Yoğun Bakım ünitesinde refakatçi uygulaması yoktur.

- Refakatçi tıbbi bakım sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.

- Refakatçi hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım eder.

- Refakatçi hastanenin koyduğu tüm kurallara uymak zorundadır.

- Topraklı çiçekler, enfeksiyon taşıma riskleri nedeniyle kabul edilmemektedir.

- Hasta ile ilgili tedavi malzemelerine müdahale etmeyiniz.

- Tıbbi ekipman kullanılan alanlarda cep telefonu kullanmayınız.

- Teknik sorunlara neden olabileceği için hasta odalarında su ısıtıcısı vb aletlerin kullanılmamasını önemle rica ederiz.

- Yüksek sesle konuşmayınız.

- Hastanemize evcil hayvanlar kabul edilmemektedir.

- Hastanemizde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.

Bu ana kurallar dışında her kliniğin kendine özel refakatçi politikası oluşturabileceği unutulmamalıdır.